NavigationOznanila

22.5.2011

OZNANILA

GLASILO ŽUPNIJ KAPELA KRISTUS ODREŠENIK KROMBERK OSEK SOLKAN ŠEMPAS ŠEMPETER VOGRSKO

5. velikonočna nedelja
22. 5. 2011 // Leto XI // Št. 35

UVODNIK

KADAR POSTANE MAJHNA, DOBRO PODPRTA SKUPINA

 
DOVOLJ MOČNA, DA JI USPE
priti pod plaščem katere od strank v parlament in, glej slučaj!, do denarja, ter prinese s seboj namere, ki jih razglasi za napredne, pravične, nujne in udarne, čeprav niso skladne s podobo družine, ki sloni na zakonitostih narave, izročilu kulture in uravnovešene poselitve te dežele, in začne ta skupina s svojimi aktivisti pohod za novo podobo družine s tem, da jo prenese v parlament in še prej v medije, pred varuhe tega in onega, skratka v javnost, se zadeva, kakor in kolikor skupini ustreza, sprevrže v spopad.
Tokrat brez potrebe o družinskem zakoniku.
V spopadu pa se revolucionarji znajdejo. V njem so doma. Dobijo svojih pet minut ali petdeset let, da smešijo nevedne nazadnjake, se okinčajo z nekaj raziskavami, najraje sociološkimi, podelijo levo in desno nekaj lekcij o družini po svojih videnjih…
Kar gre mimo pravega vprašanja: ali ima skupina, ki je v tem trenutku vplivna, ki se je po zadnjih volitvah polastila priprave novega družinskega zakonika, pravico, da izroča otroke z odobravanjem nas, neukih ljudi, istospolnim parom, kadar si le ti zahočejo imeti otroka.
Vse drugo je obrobno.
 
NEMARA NI NIHČE RAČUNAL S TEM,                                                                    
da se je zgodilo, kje drugje kot v Sloveniji!, da se je odvila prav v Tednu družine (naravne, običajne!), med Svetovnim dnevom družine, razglašenim leta 1993 za vsak 15. maj in dvema družinskima festivaloma, Aninega sklada 14. maja 2011 in današnjim, v Olimju, v torek parlamentarna razprava o predlogu družinskega zakonika, ki obsega, pomislimo, zajetne 303 člene, v katerih ni jasne opredelitve družine, kjer so med skladne člene vrinjeni taki, ki so čisto dvoumje in zmeda. Se ve, da zato, ker hoče z denarjem in nekaterimi oblastnicami in oblastniki podprta skupina, revolucionarno omajati naravno družinsko skupnost. Torej običajno družino.
Ne glede na to, da ni idealnega človeka in ne družine brez resnih problemov, niti idealnega družinskega zakonika, hočejo pobudniki zakonika vnaprej podrediti otroke podzavestnim željam in izmišljijam istospolnih partnerjev, ne da bi pojasnili, kaj bo, samo za primer, s procesom otrokove identifikacije, ki je med osnovnimi pogoji njegove in družinske sreče. 
 
Gašper Rudolf

KAPELA

HVALA
Čeprav malo pozno pa vendar hvala vsem otrokom, ki ste prinesli svoj postni dar za otroka v Bosni, ki je naš posvojenec na daljavo. V akciji, ki smo jo poimenovali „Oblecimo posvojenca“, ste ga otroci glede na zbrana sredstva 158,92 € oblekli „na pol“, saj je celoten prispevek 300 €.


SLOVESNOSTI
po birmanski slovesnosti in praznovanju obletnic zakonskih jubilejev je danes bilo še prvo sveto obhajilo 24 otrok. Tatu prvoobhajanke Juretu Poši in vsem drugi staršem, ki ste pridno pomagali pri krašenju, mami Sari, ki je naučila prvoobhajance pesmi, organistki Tereziki iskrena hvala. Hvala tudi za zbrane darove prvoobhajanskih družin za eno novo klop v naši cerkvi. Ob vsem hvala tudi naši gospodinji in vsem njenim pomočnicam, ki so bile poleg pri pogostitvi zakoncev in prvoobhajancev.

6 KLOPI JE ŽE NAŠIH
kar pomeni, da so že zbrana sredstva; ostaja nam jih še 15. Še naprej prosimo in vabimo botre k priglasitvi. Že se bliža srečelov ob koncu leta in 9. tradicionalni župnijski piknik, zato že zbiramo primerne artikle, ki jih prinesite v župnijsko pisarno. Ves izkupiček bo šel seveda za nove klopi.

GROZDETOV VEČER - SRCE SE NE BOJI!
Dekliški pevski zbor vabi v petek, 27. maja po večerni maši na praznovanje prvega goda blaženega mučenca Alojzija Grozdeta.

ŽUPNIJSKO ROMANJE NA SVETO GORO
bo v nedeljo, 29. maja ob 10. uri. Ob 8. uri se dobimo pri prvi postaji križevega pota; posamezne postaje pripravijo skupine, ki delujejo v župniji. Še posebej vabljene družine letošnjih prvoobhajancev in birmancev.

ROMANJE
Še so prosta mesta na avtobusu za Marija della Corona in Verono v soboto, 4. junija.

KRISTUS ODREŠENIK

ŠOLA BOŽJEGA USMILJENJA
Srečanje je v torek, 24. maja, ob 16:00.  Zaključek z mašo ob 19:00.

ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET
Seja bo v petek, 27. maja, ob 20:00.

KRST
15. maja je bila krščena Tais Kobal, hči Sebastijana in Karmen Modrijančič. Sedaj bivajo v Vitovljah 70c.

KROMBERK IN VOGRSKO

VEROUK
Bliža se zaključek letošnjega veroučnega leta, zato prosimo vse veroučence, da še skrbneje uredite delovne in liturgične zvezke in z veseljem sodelujete tako pri verouku kot tudi pri nedeljski maši.

ŠMARNICE
Otroke še posebej vabim vsak dan k šmarnicam v Kromberku (tudi, ko ni maše), da tako s prebiranjem kratkih prigod, z molitvijo in navdušenjem počastimo Marijo, majniško kraljico. Tudi doma imamo Marijin oltarček, ko postavimo rože pred Marijin kip ali podobo.

ROMANJE
Župnijsko romanje bo v soboto, 4. junija k božji poti Madonna della Corona blizu Gardskega jezera ter v Verono. En avtobus je že poln. Skupno z župnijo Nova Gorica – Kapela polnimo drugega. Prijavite se čimprej s plačilom potnine (23 €)!

BLAŽENI ALOJZIJ GROZDE
V petek, 27. maja, bomo obhajali god prvega slovenskega mučenca, blaženega Alojzija Grozdeta, ki je tako mlad daroval svoje življenje za vero v Jezusa Kristusa.

SOLKAN

GOSPODOV DAN ZA ČLOVEKA
Starši s prvoobhajanci na majskem srečanju odkrivajo pomen nedelje. Prvo obhajilo in praznično tedensko obhajilo ob nedeljah ne visita v zraku. Postavljena sta v okvir praznovanja nedelje. Prvoobhajanci in njihove družine rabijo takšen zgled praznovanja nedelje vse župnije, da bi ta dan doživljali zares kot malo veliko noč, dan veselega srečanja z vstalim Jezusom.

NAŠI RAJNI
V nebeško velikonočno veselje sta s smrtjo temu svetu odšli 13. maja 64-letna Milojka Györfi roj. Srebrnič, Klanec 18, in 14. maja 81-letna Vanda Bensa, roj. Srebrnič, Šolska 56. Gospod, daj jima večni pokoj in plačilo za njuno ljubezen, domačim potrebno tolažbo!

ŠEMPETER

ŽUPNIJSKO ROMANJE NA SVETO GORO
V nedeljo, 15. 5. smo poromali na Sveto Goro. Kljub dežju smo šli v manjši skupini s Prevala na Sveto Goro peš ob premišljevanju križevega pota. Pri romarski maši ob 10:00 je bila lepa udeležba ljudi, lepo sodelovanje pevskega zbora in instrumentalistov na koru, pa tudi s pripravljenimi uvodi in s streženjem (predvsem prvoobhajancev) pri oltarju. Naj romanje rodi bogate sadove v našem življenju.

PRVO SVETO OBHAJILO
V nedeljo, 22. 5. bo prejelo prvo sv. obhajilo 21 otrok, 12 dečkov in 9 deklic: Bizjak Lucija, Brecelj Zala, Deranja Žan, Godec Patrik, Gorjup Nik, Gregorič Tilen, Gulin Urška, Hvala Tajda, Klančič Rok, Kogoj Nik, Kravos Franc, Leban Aleks, Pavlin Jakob, Prinčič Nika, Skočaj Meta, Stubelj Nik, Šuligoj Žiga, Turk Kristina, Vidmar Luka, Vodopivec Neja in Winkler Kaja. Vsem prvoobhajancem in njihovim družinam iskreno čestitamo ob njihovem praznovanju.

BIBLIČNA SKUPINA
V ponedeljek, 23. 5. bo ob 20:00 srečanje za biblično skupino. Obravnavali bomo knjigo Pridigar. Vsebina
knjige je sprejemanje meja v luči Božje večnosti.

TAJNIŠTVO ŽPS
V sredo, 25. 5. bo ob 20:00 srečanje tajništva Župnijskega pastoralnega sveta, da pripravimo sejo ŽPS.

STAŠI VERUČENCEV OD 1. DO 6. R.
V četrtek, 26. 5. bo ob 20:00 srečanje za starše otrok od 1. do 6. razreda. Pogovorili se bomo o veroučnem letu in načrtovali programe za počitnice.

KRSTILI SMO
V naši župniji so bili letos krščeni: 27. 2. Laganis Minu in  Kožman Luka, 5. 3. Strle Gorazd, 3. 4. Juretič Eva, 8. 5. Leban Mai, Likar Larisa in Pegan Melanie. Vsem novokrščencem in njihovim staršem iskreno čestitamo.

ORATORIJ V ŠEMPETRU IN NA MIRENSKEM GRADU
Letos bo oratorij v Šempetru že enajstič, in sicer od 21. do 28. avgusta. Prispevek za oratorij bo 30 € na otroka in ga boste oddali ob prijavi (za tretjega otroka brezplačno). Prijavnice dobite pri verouku ali v cerkvi. Prijave zbiramo do 3. julija. Kdor bi želel iti na oratorij na Mirenski Grad, ki bo od 4. do 9. julija, se lahko tudi prijavi. Prijavnice so na razpolago v cerkvi. Prijave zbirajo do 31. maja.

SKUPNA OZNANILA

KOSTANJEVICA NAD NOVO GORICO
XVII. Sezona koncertov „Glasba z vrtov sv. Frančiška“ vabi:
24. maj 2011 ob 20. uri
Meta Fajdiga, klavir
Klavirski recital

PRIJAVE ZA ORATORIJ 2011
S prijavami za letošnji Oratorij začnemo to nedeljo, 22. maja. Potekal bo od 11. – 15. julija v župniji Nova Gorica – Kapela (http://zupnije.rkc.si/go-kapela/). Prijavi se lahko do 100 otrok, starih med 5 in 12 let. Prijave zbiramo do vključno nedelje, 12. junija, na elektronski naslov marko_esc@hotmail.com , ali samo v primeru, da nimate elektronskega naslova, na telefonsko številko 031 238 702 (Marko), ob delavnikih med 19. in 21. uro.

SVETA GORA
V nedeljo, 29. maja se na Sveti Gori ob 16:00 srečamo verniki Goriške in Koprske škofije. Biti povezani, solidarni v različnosti je pričevanje prav za naš čas. Naj bo naša udeležba znamenje iskanja sožitja in miru.

PRILOGA STR. 1

NEKAJ POUDARKOV IZ PAPEŽEVEGA NAGOVORA V BENETKAH 8. MAJA


PRVE BESEDE: BESEDE UPANJA
Za utrditev upanja, ki je v središču krize sodobnega človeka tudi na Severovzhodu Italije, je papež Benedikt XVI. dejal: »Ta prostor gosti danes vstalega Jezusa.« V nadaljevanju se je naslonil na evangelij o dveh žalostnih učencih na poti iz Jeruzalema v Emavs, ki ju sreča Jezus in kot tujec prehodi z njima pot, dokler ga na svojem domu ne prepoznata pri mizi ob lomljenju kruha. Papež je poudaril sadove vsakega srečanja s Kristusom, začenši pri žalovanju. Učenca na poti v Emavs okusita, kako se je njuno žalovanje preobrnilo iz obupovanja v upanje; iz žalovanja v veselje; pa tudi iz osamljenosti k življenju v občestvu in v skupnosti z drugimi Jezusovimi učenci.

O SPREOBRNJENJU
Ko je papež govoril o spreobrnjenju, je najprej podčrtal, da ne misli na ono spreobrnjenje, o katerem mislimo, kako strašno je in težavno ter čemu vse se je treba ob spreobrnjenju odpovedati. Krščansko spreobrnjenje je predvsem izvor veselja, upanja in ljubezni. Saj je spreobrnjenje delo vstalega Kristusa, Gospodarja življenja, ki ga podarja vsakomur v moči svojega Vstajenja.

O SPOROČILU OGLEJA
Spomnil je na srečanje prejšnjega dne v Ogleju, v soboto 7. maja: »Okrog Ogleja so se znašli različni narodi z različnimi jeziki, ki niso živeli skupaj samo zaradi političnih razmer, ampak so bili skupaj predvsem zaradi vere v Kristusa in skupne omike, ki je temeljila na evangeljskem izročilu, to je bila civilizacija Ljubezni.« Nato se je spomnil tudi treh beneških patriarhov, ki so delovali v prejšnjem stoletju in so postali papeži: svetega Pija X. (1835-1914), blaženega Janeza XXIII. (1881-1963) in Janeza Pavla I. (1912-1978).

O VERSKI KRIZI
Podčrtal je na bogastvo krščanskega izročila v italijanskih Severovzhodnih deželah od Ogleja naprej do današnjega časa. Kakor v preteklosti je potrebno spodbujati in pogumno braniti resničnost in edinost vere. Vera je spremljala na njihovi poti skozi čas toliko ljudstev, kar je v teh krajih zapustilo veliko znamenj: cerkve, umetniške stvaritve, bolnišnice, knjižnice, šole...
Je pa nevarno, da se ta vernost izprazni in zavrže svojo notranjo moč, resnico in najglobljo vsebino ter se poplitvi in tako oddalji iz resničnega življenja tukajšnjega človeka.
Zato je potrebno prisluhniti Jezusu in se mu prepustiti, da nas vzgaja, tako da poslušamo Božjo besedo in sedemo k njegovi mizi.

IN KOMENTAR? »ŠE NEKAJ NAM MANJKA«
Novinar, ki je spremljal skrbno, od blizu, od zunaj in od znotraj dogajanje v Ogleju, San Giulianu pri Benetkah in v Benetkah, ki je opazoval in poslušal ljudi, duhovnike in škofe, tudi njihove vtise, je zapisal: »Občutek imam, da moramo prehoditi v še eno smer: vsi prihajamo iz Ogleja, morda se tja ne znamo več vračati!«
Po tedniku Settimana z dne 15. maja 2011
 
povzel Gašper Rudolf

PRILOGA STR. 2

ZADNJI DAN BLAŽENEGA JANEZA PAVLA II.


POGOVOR Z MEDICINSKO SESTRO, KI JE BILA OB PAPEŽU, KO JE UMIRAL

SESTRA RITA MEGLIORIN

 
35_2011_1.jpgOb beatifikaciji Janeza Pavla II. se je gospa Rita Megliorin, bivša glavna sestra intenzivnega oddelka rimske poliklinike Gemelli,  srečala z novinarji in pripovedovala o svojih izkušnjah ob bolnem papežu, ki je večkrat ležal na njenem oddelku.
Spoznala sta se v januarju 2005, ko se je papeževo zdravje poslabšalo. Ni vedela, da so morali papeža sprejeti v bolnišnico. Ko je tistega jutra prihajala v službo, so ji naročili, naj pohiti v 10. nadstropje, ker da leži tam »pomemben gost«
»Ko sem v tistih mesecih prihajala v službo, je bil papež že buden. Ob 3:00 je že molil…« Sestra je sobo razsvetlila in vsakič rekla: »Dobro jutro, sveti oče, danes je sonce!« »Nato sem stopila k njemu, on pa me je blagoslovil…« »Glede ostalega pa sem bila neizprosna sestra in on neizprosen bolnik. Vse je hotel vedeti o vsem, o bolezni in njeni resnosti. Kadar ni razumel, me je proseče pogledal, naj mi bolj razložim.«

NA DAN NJEGOVEGA ODHODA
»Poklicali so me v poznem jutru. Hitela sem, bala sem se, da ne bom pravočasna. Pa me je čakal. In sem pozdravila:' Dobro jutro, svetost, danes je sonce!'
Tako se je gospa Rita znašla pri papežu, ki je umiral.
»Nisem mislila, da me bo spoznal. Pogledal me je, pa ne s tistim raziskujočim pogledom, s katerim je hotel vedeti, kako je z njegovim zdravjem. Bil je nežen pogled, ki me je zadel. Začutila sem potrebo, da sem položila svojo glavo v njegove nemočne roke, dovolila sem si razkošje, da me zadnjič poboža po obrazu, medtem ko se je sam zazrl v podobo trpečega Kristusa, visečega nasproti postelje.«
Medtem je zaslišala petje, ki je prihajalo s trga, pa molitev in vzklike mladih in je vprašala kardinala Dziwisza, ali vse skupaj morda papeža moti. Kardinal jo je popeljal k oknu in rekel: »Rita,  ti spodaj so otroci, ki so prišli, da pozdravijo svojega očeta!«

NOVINARJI SO JO VPRAŠALI, ALI SO PRISTNI POSNETKI,
ki prikazujejo v nekem filmu o papežu Janezu Pavlu II. njegovo umiranje. Gospa Rita je rekla, naj dvignejo roke vsi v dvorani, ki so jim njihovi starši umrli v naročju. Ni se dvignila nobena roka, nakar je gospa odrezala: »Ne morem odgovoriti. Kdor tega ni sam doživel, ne bo razumel.« In nadaljevala: »Streči bolnikom je dar, vsaj za tistega, ki veruje v Boga. Za tiste, ki niso verni pa je ta izkušnja enkratna.«

NEKDO VPRAŠA: »TOREJ GA JE SMRT OREŠILA?«
Gospa odgovarja: »Smrt ni nikoli rešitev. Kot medicinska sestra lahko rečem samo to, da ima zdravljenje svoje meje. Zdravljenje čez neke meje je terapevtska trmoglavost.«

prim. Zenit, 30.04.2011

PRILOGA STR. 3

IZ PAPEŽEVEGA NAGOVORA OB BEATIFIKACIJI JANEZA PAVLA II. (3)


35_2011_2.jpg… Janez Pavel II. je zapisal: »S svoje strani se zahvaljujem večnemu Pastirju, ki mi je dopustil, da sem služil tej veličastni stvari vsa leta svojega papeževanja.« In kakšna je ta stvar? Je ista, ki jo je Janez Pavel II. izrekel pri svoji prvi maši na trgu sv. Petra: »Ne bojte se! Odprite, na stežaj odprite vrata Kristusu!« Kristusu je odprl družbo, kulturo, politične in gospodarske sisteme in z velikanovo silo – z močjo, ki mu je prihajala od Boga – zasukal potek v drugo smer.

S svojim pričevanjem vere, ljubezni in apostolskega poguma, ki ga je spremljal velik čut za človeka, je pomagal kristjanom vsega sveta, da jih ne bi bilo strah imenovati se kristjani, pripadati Cerkvi, govoriti o evangeliju. Z eno besedo: pomagal nam je, da se ne bi bali resnice, ker je resnica zagotovilo svobode...
Karol Wojtyła se je vzpel na Petrov sedež in nosil s seboj svoj globok premislek o soočenju med marksizmom in krščanstvom. Njegovo sporočilo je bilo v tem: človek je pot Cerkve in Kristus je pot človeka. S tem sporočilom, ki je velika dediščina drugega vatikanskega koncila je Janez Pavel II. vodil božje ljudstvo, da je prestopilo prag tretjega tisočletja, ki ga je poimenoval prag upanja.
Ta naboj upanja, ki sta si ga nekako prisvojila marksizem in ideologija napredka, je upravičeno pridobil nazaj za krščanstvo, ki mu je vrnil pristno upanje, ki ga mora živeti v zgodovini z duhom adventa, v osebnem in skupnostnem življenju, usmerjenem h Kristusu, ki je polnost človeka in dopolnitev njegovih pričakovanj.
Nazadnje bi se rad zahvalil Bogu, da sem dolgo sodeloval z blaženim papežem Janezom Pavlom II. Že prej sem ga imel priliko spoznati in ga ceniti, od 1982 pa, ko me je poklical v Rim kot prefekta Kongregacije za nauk vere, sem mu bil lahko 23 let ob strani in vedno bolj spoštoval njegovo osebo. Moje služenje je podpirala njegova duhovna globina, bogastvo njegovih uvidov. Zgled njegove molitve me je vedno pretresel in vzgajal; potapljal se je v srečanje z Bogom, čeprav je bil sredi mnogoterih dolžnosti svojega služenja. In potem njegovo pričevanje v trpljenju: Gospod ga je počasi trgal od vsega, on pa je še vedno ostajal skala, kakor je to hotel Kristus. Njegova globoka ponižnost, ukoreninjena v tesnem zedinjenju s Kristusom, mu je omogočila, da je še naprej vodil Cerkev in dal svetu še zgovornejše sporočilo prav v času, ko so mu telesne moči pojemale…
Blagor ti, ljubljeni papež Janez Pavel II., ker si veroval! Še naprej – te prosimo – podpiraj iz nebes vero božjega ljudstva. Pogosto si nas blagoslovil na tem trgu iz apostolske palače. Blagoslovi nas, sveti oče!
Amen.
 
Benedikt XVI.
Prevedel br. dr. Miran Špelič OFM

PRILOGA STR. 4

BLAŽENI GEORG HÄFNER

Georg Häfner, mučenec sprave je sprejel in ljubil križ, ki mu je bil naložen, je verodostojni pričevalec vere, nemški duhovnik, ki je leta 1942 umrl v koncentracijskem taborišču Dachau.
Kot odličen katehet in vzgojitelj, župnik v Oberschwarzachu je bil aretiran in mučen, ker ni hotel priznati, sprejeti nacistično ideologijo. »Georg Häfner je sprejel križ in ga nosil do smrti, ker je tolažbo in moč iskal v molitvi. V taborišču je blagi duhovnik veliko molil, nikoli se ni pritoževal in celo odpustil preganjalcem. Pogumno je branil evangeljsko resnico, tudi za ceno preganjanja in smrti«, so povedali ob beatifikaciji.

ITALIJA: MANJŠE ŠTEVILO SPLAVOV

V Italiji se število splavov še naprej zmanjšuje. Po uradnih podatkih, objavljenih v rimskem dnevniku La Repubblica, se je v letu 2009 za splav odločilo okrog 117.000 žena, kar je v primerjavi s prejšnjim letom približno 10.000 manj. Skupno število opravljenih splavov se je od leta 1981 zmanjšalo za 50%. V Italiji je splav dovoljen v prvih treh mesecih nosečnosti. Na 1000 žena, je bilo po podatkih iz leta 2009 osem splavov, v Nemčiji sedem, v Rusiji 40. Med mladoletnimi je stopnja splava v Italiji najnižja v Evropi. Nesorazmerno visoka stopnja splava je med imigrantkami, ki predstavljajo kar tretjino vseh, ki se v Italiji odločijo za splav.

MAFIJA IN CERKVENI OBREDI

Neapeljski nadškof, kardinal Sepe je poostril kriterije glede pogrebov članov mafije. V dopisu duhovnikom kardinal dodaja, da člani mafije prav tako ne morejo biti botri pri krstu, ali birmi, niti priče pri cerkveni poroki.
»Člani mafije morajo vedeti, da po smrti gredo naravnost na pokopališče in ne v cerkev«, je besede nadškofa povzel časopis L'Avvenire, ki odobrava pristop kardinala. Pripadniki organiziranega kriminala ne samo, da se zamislijo nad to odločitvijo, ampak jih bo ta poseg izoliral v kulturnem okolju, kjer jih običajno obravnavajo kot »dobre kristjane«, so zapisali v komentarju tega časopisa.

RTV SVETOVNEGA DNEVA MLADIH

Udeleženci Svetovnega dneva mladih v Madridu se bodo o dogajanju lahko informirali preko radijske postaje »Radio JMJ« na dveh UKW frekvencah – 96,9 FM in 90,7 FM, ves čas srečanja v španskem glavnem mestu od 16. do 21. avgusta. Pokrovitelj programa je »Radio Marija«, v sodelovanju z radijsko postajo Univerze Navarra v Pamploni.
Istočasno bomo lahko mednarodno srečanje mladih spremljali preko neposrednih video prenosov na Internetu. Od 16. avgusta bodo dnevno prenašali šest ur video programa v živo: srečanja s papežem Benediktom XVI., kateheze škofov in kulturne programe.

Aleš Rupnik

Pravi problem
Prijatelja modrujeta, pa reče eden: »Oblastniki pravijo, da imamo pri nas velik problem z malim delom.« »To pa ne bo držalo!«
»Kaj pa je potem problem?«
»Problem je, da zmanjkuje veliko delo!«

Leto XI